Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank

Mad

En af de ting vi lægger vægt på, når vi smager vin, er hvordan vinen spiller sammen med mad.

Lidt skarpt stillet op (for at fremme forståelsen): I den ene ende af spektret findes vine, der smager virkelig godt alene, men som ikke rigtig fungerer sammen med mad: Maden "udvisker" dem, og der opstår ikke nye smage under mødet mellem vin og mad.

I den anden ende af spektret er de vine, som kan forekomme lidt tørre og intetsigende, når de drikkes for sig selv. Men når de ledsager mad, udfoldes uopdagede aspekter: Vinen smager pludselig rigtig godt, maden forekommer at smage bedre, og det hele går op i en højere enhed.

Stegepande med grønsager

I praksis findes der heldigvis også vine, som både smager godt for sig selv, så man kan gå og hygge sig med et glas under madlavning, og som samtidig passer fint til mad.

Råvarer og forretninger

Sammen med vores (forhåbentligt) gode vin tilstræber vi at servere god mad, hvilket mestendels er relativt enkel mad fremstillet af gode råvarer.

Da maden for os spiller en væsentlig rolle for oplevelsen af vin, vil vi her videregive et par tips, der har med mad at gøre: dels nogle gode madvarer, som indgår fast i den "palet" vi udtrykker os med i vores gryder og på vores pander, dels et par forretninger, der sælger gode råvarer.


Læs om:

Pasta, kød og fisk

De flydende: Tamari, olivenolie og "balsamico"

Tomater og "parmesan"

Salt og hvidt brød

Det søde

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.