Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank

Mad

- pasta, kød og fisk

Bemærk: Der er en opdatering af denne side på vej. De fleste af oplysningerne på nærværende side er uaktuelle.

De Cecco spaghetti, økologisk

Pasta

Det er meget enkelt: Vi spiser udelukkende spaghetti, bucatini osv af mærket De Cecco, som forhandles af Irma. Vi har aldrig smagt en bedre pasta; den sjasker ikke ud men kan koges al dente (d.v.s. der er lidt bid i den, hvis man ikke koger den for meget). Når det handler om pasta, er konsistensen meget vigtig.
Vores klare favorit er Spaghetti No 12 i den økologiske udgave, som fremstår med lidt mere struktur og bid end den ikke-økologiske, som dog også er rigtig udmærket.

De Ceccho pasta findes i mange varianter og er jævnligt på tilbud ved køb af tre eller fire pakker.

Kød

Til daglig spiser vi en del af de magre stykker fjerkræ, man kan få i supermarkederne. Vi køber dem umarinerede - og uden tilsætning af lage - klarer selv marinering og krydring.

Når der skal en rigtig god kødoplevelse på bordet (for os typisk lam, kalv eller okse), går vi til slagteren, i hvert fald når det handler om kalv og okse; man har længe kunnet få virkelig godt til fremragende lammekød i supermarkederne.

Det er markant dyrere at købe kød hos slagteren, men altså: Det er helt til grin at spare her. Der er ikke noget ved at spare 20 kr. pr. person og så sidde og have svært ved at tygge på en usaftig, hård bøf uden smag.
Betal hvad det koster, nyd kødet, og bemærk i øvrigt at den rigtig gode vin også her får mere værdigt mod- og medspil end fra den klump viskelæder, som i mange supermarkeder skal forestille en bøf.

I vores område (Nordsjælland) havde vi i mange år stabilt gode erfaringer med Slagter Bagger i Humlebæk. De har dog omkring 2013 skiftet ejer og personale, hvorefter standarden og servicen er dalet til et niveau, hvor vi ikke længere vil handle der. Og det er indtil videre ikke lykkedes os at finde en overbevisende erstatning.

Tilføjelse: Efter at foregående om kød er skrevet, er der dukket glimrende oksebøffer op i SuperBrugsen (og givetvis også andre Coop-butikker) - fra Australien. Det sælges under mærket Premium, og oprindelseslandet står angivet med småt.
Kødet er i orden; det er saftigt, mørt og velsmagende uden at nå op på niveau med det gode danske slagterkød, når det er bedst. Og dermed er det bestemt brugbart en fredag aften, hvor vi ikke behøver være på gourmet-niveau, eller hvor vi ikke orker at køre 40 km tur-retur til den gode slagter.

Men tænk at vi danskere, som smykker os af at være et højkvalitets landbrugsland, skal over på den anden side af jordkloden for at hente anstændigt oksekød. Det er både forstemmende og beskæmmende!

Fra Adamsens Fisk i Gilleleje

Fisk

Hvor det kan knibe med den danske kødkvalitet, så er vi til gengæld privilegerede med skønne fisk i alle afskygninger.

I det nordsjællandske anbefaler vi varmt Adamsen's Fisk i Gilleleje havn.
Det er appetitligt og inspirerende at være i den forretning - næsten ligesom på et smukt marked i sydeuropa, og betjeningen er frisk, meget venlig og effektiv. Et godt råd går man heller ikke forgæves efter.
(Klik på billedet for stor størrelse.)

- - -

Læs også om:

De flydende: Tamari, olivenolie og "balsamico"

Tomater og "parmesan"

Salt og hvidt brød

Det søde

Tilbage til mad-start-siden

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.