Mad

- kød og fisk

Kød

Vores favorit, hvad lyst fjerkræ angår, er den type fransk perlehønebryst (med skind) fra firmaet Kalu, som forhandles af Irma. Det er saftigt og mørt, og det er af meget ensartet og god kvalitet i modsætning til meget af det kyllingebryst, som supermarkederne ellers sælger, men som vi må indrømme tit ryger i kurven til hverdagsbrug.

Perlehønebryst

Når der skal en rigtig god kødoplevelse på bordet ville vi egentlig foretrække at gå til slagteren, hvilket vi også gjorde tidligere, men den ene gode slagter, vi havde indenfor en radius af 25 km, skiftede ejer med et drastisk fald i kvalitet til følge; den anden prøvede flere gange at snyde os med prisen, og så er det slut med at forsyne hans lommer med vores penge. M.a.o.: vi må gøre det så godt vi kan i supermarkederne.

Det er nu muligt at købe godt kød i supermarkedet

Når det drejer sig om at få fat i en god bøf, er det heldigvis indenfor de sidste 5-6 år blevet muligt at købe kød af virkelig god kvalitet i hvert fald i to supermarkeder. Det bedste finder vi i Irma: Deres bøffer af oksemørbrad af mærket Gris, lam & co er fremragende, mørt og meget velsmagende. Og så er det dansk.

Et andet glimrende mærke, når vi snakker oksekød, er Coop's Premium, som sælges i SuperBrugsen og Kvickly. Det var det vi brugte, før vi fandt Gris, lam & co.
Det har dog altid generet os, at kødet er australsk. Det er beskæmmende, at vi her i Danmark skal have transporteret kød fra den anden side af jordkloden for at få noget ordentligt. Men hellere australsk og mørt end dansk og sejt.

Fisk

Hvor det kan knibe med den danske kødkvalitet, er vi til gengæld privilegerede med skønne fisk i alle afskygninger, især hvis man har en god fiskehandler i nærheden. Vi bor i nærheden af Gilleleje, og her er adskillige. Vi handler for det meste hos Fiskehuset nede i havnen.

Fiskehuset, Gilleleje

Ligesom vi finder det vanvittigt at transportere oksekød fra Australien, var vi noget chokerede, da vi erfarede, at en af de fisk, vi en dag havde købt (Victoria Bars), kom fra en sø i Afrika. Med al den dejlige fisk vi har herhjemme burde det være helt unødvendigt. Men det er jo mere et "politisk" spørgsmål end et spørgsmål om fiskehandlerens kvalitet.

- - -

Læs også om:

De flydende: Tamari, olivenolie og "balsamico"

Tomater og "parmesan"

Salt og hvidt brød

Det søde

Tilbage til mad-start-siden

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.