2012

Renoveringen blev afsluttet

Det kan næppe være nogen hemmelighed, at for os har den store begivenhed i det forgangne år været, at det langt om længe skulle lykkes os at få den renoverede version af vores site i luften. Det har saftsuseme holdt hårdt. Fra vi "tog det første spadestik" og indtil vi var klar, gik faktisk hele to år. Lad os ikke gå mere i detaljer med det men blot konstatere, at nu kører Vinsiderne.dk version 3.
Vi er rigtig glade for resultatet og har fået fornyet - ja nærmest øget - lyst til at tilføje nyt indhold, hvilket enhver, der har fulgt med de sidste par måneder op til årsskiftet, må have konstateret ved at følge med enten via vores forside eller vores nyhedsbrev eller begge dele.

Den store sommerrejse

En anden for os stor begivenhed var vores tre-ugers sommerejse i bil til Piemonte, Toscana, Provence, Beaujolais/Mâcon, Mosel og Rheinhessen. Det var noget der virkelig kunne mærkes.
I 2011 var vi på en ganske kort ferie til Toscana med fly. Og det var topfrustrerende at besøge nogle af vores favoritproducenter uden at kunne tage vin med hjem grundet de meget restriktive forhold, som lufthavnenes terrobekæmpelse har medført. Denne frustration var hovedmotivationen for at tage en ordentlig tur med mulighed for at fylde bagagerummet med 113 flasker vidunderlig vin. Vi vil ikke gå yderligere i detaljer her, idet du kan læse små beretninger og se billeder fra turen her.

Et par bemærkelsesværdige vine

Vi er for snart mange år siden gået bort fra at kåre "årets vin" og den slags. Vi nævner i stedet et par af de vine, som i tilbageblik af den ene eller anden grund stikker hovedet langt frem i erindringen, vine, der på en eller anden måde har gjort sig særligt bemærket.

Vanotu etiket

Den ene er Barbaresco Vanotu fra Pelissero, som Preben i årets løb har smagt i årgangene 2006 og 2007 (foruden smagsprøver af 2008 og 2009 hos producenten). Begge vine er købt hos den sympatiske producent i Treiso for nogle år siden. Vanotu er Pelissero's dyreste vin (43 €), den er en enkeltmarksvin, og den er Pelissero's store stolthed.
Den meget drikbare 2007'er performede aktuelt mest overbevisende, næsten rørende i sin klarhed og renhed. En del flæsk på kroppen grundet årgangen, men den kunne bære det og havde trods sin fylde også finhed og elegance. Vidunderlig vin.
2006'eren var også tæt på en topoplevelse, men var strengere og mere klassisk og vil givetvis udvikle sig gunstigt ved yderligere nogen lagring.

Vanotu etiket

En anden vin, der gjorde indtryk udover det sædvanlige, var Baron' Ugo, Chianti Classico Riserva, Monteraponi, 2007 (anmeldt her). Den imponerede ikke i larmende forstand. Tværtimod var det dens finhed, elegance, transparens og helstøbthed, der var bemærkelsesværdig. Samt det at den udtrykker sig noget anderledes end vi er vant til i Chianti Classico, der typisk er noget mørkere og mere åbenlyst tanniske i deres udtryk. Der var noget Pinot Noir'sk over Baron' Ugo, hvor Chianti Riserva strukturelt og udtryksmæssigt normalt har mere til fælles med Cabernet, hvis vi skal lave en noget forenklet sammenligning.
Samme producents ikke-riserva Chianti Classico har vi smagt i årgang 2009 (anmeldt her), og den har et udtryk helt parallelt med Ugo'en. Så det er tydeligvis husets stil, og det har gjort os nysgerrige efter at smage mere.

Contessa Rosa etiket

Én mousserende vin har virkelig gjort sig bemærket i det forgangne år: Alta Langa, Contessa Rosa, 2007, Fontanafredda. Vi kan ikke huske, hvornår vi sidst har smagt så gode bobler. Nogensinde?
Den smager i den grad af vin, hvilket ikke er en selvfølge med en boblevin, al den stund at f.eks. Champagne med dufte og smage af ristet brød og gær i højere grad kan give associationer til et bageri end et vineri.
Vi smagte vinen første gang på vores sommerejse som aperitif på Trattoria Cascina Schiavenza i Serralunga d'Alba og købte den efterfølgende hos producenten og har siden haft kæmpefornøjelse af den hjemme. Den kan os bekendt desværre ikke købes i Danmark.
Vinen er lavet af Pinot Nero og Chardonnay, delvis barrique-fermenteret og -lagret. Som sagt smager den af vin, endda på en måde der giver associationer til stor, hvid Bourgogne. Et brag af velduft og - smag.

Tak!

Vi vil godt udtrykke vores store taknemlighed i forhold til tre personer, der har hjulpet os i forbindelse med renoveringen af Vinsiderne.dk. De har leveret en strålende og generøs indsats:

Birger Sørensen, bredelund.dk, har programmeret flere funktionaliteter, hvor vi vil fremhæve ordbogsfunktionaliteten, der muliggør at ordforklaring kan ses ved blot at pege på et ord med musemarkøren.

Torben Wilhelmsen, wil.dk, har programmeret den komplekse søge- og sorteringsfunktionalitet i forbindelse med vores vinanmeldelser.

Jörg Butzer har stået for header grafik og ikon design.

Vi vil også gerne sige tak til en af vores trofaste læsere, Erik Andersen, som har leveret gode tips og anden hjælp i forbindelse med vores ophold i Tyskland samt forslag og kritik i forhold til vores hjemmeside.

Vi ser tilbage på 2012 med stor glæde og taknemlighed!

Januar 2013

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.