4 stjernerRødvin

Chianti Classico, Monteraponi, 2009, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
165,00 hos Niche Vine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Elegant, forfinet og velsmagende vin. Fire meget store stjerner.

Vinen er fremstillet af 90% Sangiovese og 10% Canaiolo. 70% af vinen er lagret i 23 hl Allier-fade, 30% i brugte barriques i et år; begge fadtyper er af Allier-typen.

Relativ lys farve, helt transparent. Smuk, vinøs duft af lyse, røde bær. Smag af samme observans med en fin, lille og entydigt positiv bitterkomponent, der skaber dybde. Smuk og forfriskende syre, fint og elegant tannin-strejf.

De efterhånden i Chianti sjældne 13% alkohol (der for 10 år siden var normen) medvirker til at give vinen en behagelig lethed.

Høj klasse på sit niveau, hvis man formår at lytte til vinen, der så afgjort ikke er af den larmende og selvpromoverende type.

November 2012
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.