Barbera-vin fra Piemonte

Land og område: Italien, Piemonte
Marun etiket

Barbera er først for relativt nyligt blevet anerkendt som en drue, der kan danne udgangspunkt for store og seriøse vine.

Isoleret set er Barbera en drue med en forholdsvis enkel og usammensat karakter, lækker og indbydende, når den vinificeres kompetent.

Som med så mange andre vine har vi her alle gradueringer fra ikke fadlagrede over moderat fadlagrede til vine med markant - og undertiden for voldsomt - fadpræg.

De ikke-fadlagrede Barbera vine synes vi ofte er kedelige: De er typisk for enkle og strukturløse og kan også forekomme rigeligt syrlige.
Ved passende lagring på barriques bliver Barbera'ens syre imidlertid blødgjort, og der opstår i bedste fald en ny og flot duft- og smags-syntese, som vi er meget begejstrede for. Desuden tilføres den garvesyre-svage druesort ved fadlagringen en tiltrængt portion garvesyre, der giver vinen en mere seriøs struktur.
En referencevin for os, en vin, der demonstrerer, hvor god Barbera vin kan være er Barbera d'Alba, Marun fra producenten Matteo Correggia (læs anmeldelse her).

Marun befinder sig, som mange andre af de store Barbera vine, i prisklassen over de 200 kr., men det er også muligt at finde gode mellemklassevine, der stadig demonstrerer hvad god Barbera handler om. Et virkelig godt eksempel er Burlotto's Barbera d'Alba, Aves (anmeldelse her), som koster 125 kr.

Vi har af Gran Maestro del Vino og vinskribent Thomas Ilkjær fået lov til at bringe hans mere omfattende artikel om Barberas forvandling. Den kan læses her.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.