5 stjernerRødvin

Barbera d'Alba, Aves, Burlotto, 2011, 14,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
115,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Superlækker Barbera med den helt rigtige vin-fad-syntese. Og tilmed et favorabelt køb.

Flot og meget indbydende duft med vin og fad i flot samklang.

Smag af samme observans, kirsebær, mokka og mørk chokolade. Blid og meget fint afstemt friskhed. Pæn længde.

Fadsødmen er på tidspunkter lidt i overkanten, men vinen er også meget ung, så det skal nok finde sit leje ved yderligere lidt lagring.

Vinen er uimodståelig, og i sin genre og på sit niveau er den fremragende. Og den har den sjældne egenskab, at den både rigeligt vil tilfredsstille "kenderen" og den bredere smag. Et hit ganske enkelt. Vi har meget længe ikke mødt bedre Barbera i prisklassen.

April 2013
Kommentar, december 2013:

En senere smagt flaske havde ikke de samme kvaliteter. Om der var tale om en afvigende flaske, eller om vinen har forandret sig markant, kan vi først afgøre, når vi smager næste flaske.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.