3 stjernerRødvin

Vigna del Sorbo, Chianti Classico Gran Selezione, Fontodi, 2011 (Toscana, Italien)

Vinen er fremstillet af Sangiovese og en lille andel Cabernet Sauvignon lagret 24 måneder i Allier og Troncais barriques.

Stor duft med let eucalyptuskrydring. I munden er vinen mørk, fyldig, koncentreret og ganske voldsom. Harmonisk struktureret.

Vinen er gået ind i en fase, hvor den smager lettere ældet med noter af cigarkasse. Det kan være svært at ramme vinen på det optimale drikketidspunkt, og vi havde foretrukket et yngre udtryk, om end vinen sagtens kan lagre og komme forvandlet ud i et nyt stadium.

Fire stjerner fra Preben, to fra Helle.

Vi havde langt større held med samme vin i årgang 2013. Udover at vi ramte tidspunktet bedre, kan det muligvis spille en rolle, at producenten fra og med denne årgang har udeladt Cabernet Sauvignon.

Vores vurdering af pris-kvalitets-forhold tager udgangspunkt i vinens objektivt set umiskendelige klasse, ikke i at vi selv vil give 400 kr. for den en anden gang.

Glas: Zalto bordeaux.

Juni 2020
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.