4 stjernerRødvin

Vigna del Fattore, Vino Nobile di Montepulciano, Nottola, 2001, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
149,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Rigtig dejlig vin, harmonisk, velsmagende og behagelig. Forholdsvis enkelt smagende, ingen nævneværdig kompleksitet. En ganske diskret sødme stammer givetvis fra den del af vinen, som er barriquelagret.

Vinen er en hel del blødere end man ville forvente af en 100 % Sangiovese (Prugnolo Gentile) vin, den er decideret blød, tanninerne er diskrete, tilbagetrukne og har ikke den ru fremtoning, som man ofte finder i Sangiovese vin. Heller ikke syren er så markant, som man kunne forvente. Så alt i alt er stilen noget atypisk. Men på sine egne betingelser hænger det hele virkelig godt sammen og fungerer fint både med og uden mad.

Som den fjerde af fem Nottola-vine, som vi smager i disse dage, overrasker også denne. Især på baggrund af den gammeldags og noget middelmådige almindelige Vino Nobile fra samme år (læs anmeldelse her). Nærværende Vigna del Fattore er en Vino Nobile fremstillet af druer fra en mark med specielt gunstig belligenhed, og en del af vinen er som nævnt lagret på barrique, hvor den normale udelukkende er lagret på store fade. Trods disse forskelle (og også forskelle i druesammensætning), der selvfølgelig giver forskellige vine, så undrer vi os alligevel over en stor forskel på to vine fra samme ejendom, samme år og samme DOCG; stilmæssigt kan vi ikke finde fællesnævnere. Dette sammenholdt med især den meget moderne Chianti fra Nottola (anmeldelse her), gør at det er svært at finde en "rød tråd", en Nottola stil, som vi mere end andet finder overordentligt inkonsistent.

August 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.