4 stjernerRødvin

Sierra du Sud, Côtes du Rhône, Domaine Gramenon, 2011, 14% (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
150,00 hos Pétillant
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Først lige lidt opdateret "varedeklaration" fra os: Fra og med denne naturvin anmelder Preben naturvine alene. Efter at vi sammen har smagt på nogle naturvine det sidste halve års tid, står det med nærværende fejlfri og ikke-outrerede naturvin klart, at genren er chanceløs hos Helle, mens Preben har fundet stort behag i nogle af dem. Vi har skrevet en uddybende artikel: Anmeldelse af naturvin - vores veje skilles

Og så til vinen, som er fremstillet overvejende af Syrah. Noget af vinen skulle være lagret syv måneder på barriques, hvilket hverken duft elle smag bærer det mindste præg af.

Vinen er meget mørk og violet. Lidt lukket og ubestemmelig duft. I munden har vinen både mostpræg og vinøsitet. Ren, harmonisk og med smuk friskhed. Umiskendelig naturvinsfremtoning med karakteristisk saftet frugt men helt uden de ikke ualmindelige "bivirkninger" såsom eddikestik og oxidering.

Med luftning toner gode tanniner frem. Alkoholen mærkes overhovedet ikke i hverken smag eller mundfornemmelse.

Dejlig vin.

September 2013
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.