Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
2 stjernerRødvin

Séguret - Côtes du Rhône Villages, Domaine Seigneur de Renouard, 2001, 13,5% (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
69,50 i Irma

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Det er altid spændende og ganske oplysende, at den af os, der ikke ved hvad der er i glasset, giver et bud på hvad vinen er værd i kroner. Helle sagde 50. Hvilket meget præcist rammer den pris som vinen sælges til, når den er på tilbud ca. hver tredje uge. For os bekræfter det hovedpointen i vores anmeldelse af Irma som vinforretning.

Vinen er en forholdsvis letbenet repræsentant for Côtes du Rhône Villages. Pæn og uskadelig bærfrugt. Til at begynde med ikke ganske harmonisk, men ved luftning vinder den nogen harmoni. Ingen af os er vilde med den.

Hvis man skal foretage en grovopdeling af niveauerne for de sydlige Rhône-vinene, kunne man sige (fra neden og opefter): Côtes du Rhône - Côtes du Rhône Villages - Gigondas - Châteauneuf-du-Pape. Vi har smagt Côtes du Rhôner der leverer væsentligt mere end denne Villages. Og sådan er det: niveauerne overlapper i praksis hinanden.

Flaskens bagetiket giver dog et ganske andet indtryk af hvor i hierarkiet vi befinder os. Vi vælger at citere Irma-teksten i sin vældige fylde:

"Séguret er nabo til Châteauneuf du Pape, og er på samme generelle høje kvalitetsniveau. Derfor vil de også snart få deres egen appellation. Det vil altid betyde højere priser. Derfor er det nu man skal ud i Séguret og smage sig frem, og finde store sager som denne, mørk purpur, fyldig, tør og meget velsmagende med masser af krydrede og mineralske undertoner. En magtfuld vin til magtfulde kødretter. Kan gemmes 5-7 år fra høståret."

Hvis ovenstående lovprisning beskriver vinens kvaliteter mere præcist end vores anmeldelse, er det jo bare om at tømme hylderne, næste gang vinen kan fås for en 50'er!

Maj 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.