4 stjernerHvidvin

Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels, Riesling, Alte Reben, Leitz, 2007, 12% (Rheingau, Tyskland)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
249,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Dejlig vin - men jeg (Preben, der anmelder vinen alene) fandt mere drikkeglæde i samme producents (billigere) Magic Mountain (smagt for et par dage siden og anmeldt her), som jeg uvægerligt vil komme til at sammenligne med her.

Vinen er ganske fyldig med en snert af sødme og pæn syre. Sødmen forekommer til at begynde med at tilsløre syren en anelse og medvirke til at give et for typen lidt glat præg. Det ændrer sig dog med luftning, hvor vinen fremstår klædeligt tørrere og mere kalket. Ananas er den primære duft- og smagskomponent.

Som sagt er det svært ikke at sammenligne med Magic Mountain fra samme årgang, idet jeg drak den for et par dage siden. Og sandt at sige fandt jeg ikke umiddelbart kvaliteter i nærværende Berg Kaisersteinfels, som overgik hvad jeg fandt i Magic Mountain. Jo, nok en lidt større fylde, og nok også marginalt mere sødme, men det som jeg oplevede som en vidundersyre i Magic Mountain var enten tilsløret i Kaisersteinfels, eller også havde syren blot en anden - og mindre åbenbar - fremtrædelsesform. Det var i det hele taget en indlysende springen mig i møde, som var med til at bjergtage mig med Magic Mountain. Kaisersteinfels er nydelsesmæssigt - i min mund - mindre indlysende. Og leverer derfor efter min mening ikke oplevelse for de 216 kr.

Vinen fremstår overordnet set som ret enkel, og god afkøling klæder den.

Den lette udvikling, som vinen gennemgik i løbet af 5-6 timer, viser at vinen vil blive bedre med mere alder. Hvor meget og hvordan har jeg ikke tysk-Riesling-erfaringer nok til at skulle gøre mig klog på. Jeg er dog rigeligt tilfreds med hvad jeg finder i Magic Mountain her og nu og til en langt lavere pris. Det vil dog ikke afholde mig for at prøve kræfter med Leitz' to andre Alte Rebe vine. For jeg kan virkelig godt lide Leitz' stil.

Juli 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.