4,5 stjerner4 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Rosso di Sera, Toscana, Poggiopiano, 2012, 14,5% (Toscana, Italien) L. rds01/16

Kvalitet-pris: OK
315,00 hos Clemmensen Wine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor og magtfuld vin fremstillet af 90% Sangiovese og 10% Colorino lagret i egetræsfade ifølge bagetiketten i et år, ifølge de oplysninger vi fik hos producenten for 1 1/2 år siden i 20 måneder.

Stor, flot og åben duft der er krydret med grønne krydderier, tobak og træ. Smagen rummer samme ingredienser, mørk og vinøs frugt, tæt og koncentreret med mærkbart fadpræg, der tilfører sødme. Tanninerne er til at begynde med indlejret i kroppen, der byder på nogen fedme; de kommer efter nogen luftning frem af skjulet og tilfører en portion klædelig strenghed, maskulinitet og struktur. God friskhed.

Vinen fremstår aktuelt med sin store koncentration og den tydelige fadsmag som for meget af alt det gode, hvilket ikke fjerner Preben fra de fem stjerner, mens Helle er på fire. Vi oplever ikke vinen som færdigudviklet, men at den har høj klasse og et fornemt potentiale, og vi tror og håber, at den vil tabe det "overdrevne" ved yderligere lagring.

Viner er givetvis sparsomt eller ikke filtreret - den har en del fint bundfald - så stil den op mindst nogle timer før den skal drikkes.

Glas: Zalto bordeaux.

Læs om og se billeder fra Poggiopiano

Februar 2017
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.