3 stjernerRødvin

Rosso di Montalcino, Fattoria la Lecciaia, 2001, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
129,95 i ISO (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

God, pænt kraftig og regulær vin med Sangiovese druens typiske kirsebær-aroma. God syre og balance. Ikke luxuøs men ligeud af landevejen på en god måde.

I modsætning til samme producents Rosso di Toscana (se anmeldelse her), som - i versionen med den røde etiket - er fremstillet med indblanding fra ISO, fremstår denne vin som et autentisk produkt med den karakter, der passer sammen italiensk orienteret mad.

Og en madvin er den: Frugten er for tør og uden den charme der kan være med til at gøre en vin til en nydelse alene. Godt at der stadig findes den slags vine.

Prisen er klart mere end i overkanten. Og da vi tit ser den på tilbud, ser det ud til at være endnu et eksempel på supermarkedernes tilbudspolitik: Prisen forekommer at være sat kunstigt højt, for at de såkaldte tilbud skal tage sig spektakulære ud. Vi købte vinen til 79,95 - en besparelse på 35 %, hvilket ikke virker troværdigt. Bare de kunne glemme al det der tilbudspjank og så bare sælge vinen til den rigtige pris - ligesom Netto!

November 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.