3 stjernerRødvin

princé, Anjou, La grange aux belles, 2012, 12% (Loire, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
175,00 hos Niche Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Ren, harmonisk og fejlfri naturvin, der dog smager mest af - ja naturvin.

Duften er primært præget af "naturvinsdunst", og der er druesmost med indslag af lidt hest. Det ganske mostede udtryk går igen i smagen. Der er dog også en pæn, lille struktur, der dog ikke formår at fjerne det mostede hovedindtryk.

Vinen er ren og næsten læskende og - som naturvine ofte er - ren og dejlig for kroppen.

Vinen er væsensforskellig fra samme vin i årgang 2011. Det er som om producenten med den nye årgang har taget et mere radikalt skridt i naturvins-retningen, og det i en grad at vinen først og fremmest dufter og smager af lav svovling frem for af noget egns- eller druetypisk. Jeg (Preben der anmelder naturvine alene) værdsætter renheden men er ikke vild med duft og smag.

Drikkes bedst kølet til Beaujolais-niveau, d.v.s. ikke over 15°

Glas: Zalto hvidvin.

Marts 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.