3,5 stjernerRødvin

princé, Anjou, La grange aux belles, 2011, 13,5% (Loire, Frankrig)

165,00 hos Niche Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

princé, flaske og glas

En vin, som vi sjælden grad er meget uenige om: Fem stjerner fra Preben, to fra Helle. Det som tænder Helle af er det høje tanninniveau, og at hun oplever en bitterhed, som muligvis har forbindelse med dette.

Meget anderledes end alle andre røde Loire vine, som vi har smagt.

Mørk farve med blåviolet skær (ses ikke rigtig på billedet). Duft med mørktkrydrede mørke bær og et strejf kærnemælk.

Smagen er af samme type. Frugten er god, meget ren og har et fint strejf af sødme. Lækker - synes Preben - og naturlig på den gode måde, nærmest som at have et sugerør direkte i naturen. Det bringer stor nydelse og vinglæde.

Tanninerne er kraftige, og som nævnt for kraftige for Helle, mens Preben nyder dem og oplever dem som modne og civiliseret polerede.

Maj 2013
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.