Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Vi anmeldte denne vin første gang i februar 2005, og her oplevede vi, at vi endelig at have fundet en god toscansk dagligvin til under en halvtredser, det vi ved flere lejligheder har kaldt pizzavinen.
Vi har siden drukket flere eksemplarer af vinen og har her mødt to forskellige "udgaver" af den (begge købt hos Dronninggaard Vinimport): Den ene har en almindelig korkprop, den anden plastprop. Der kunne selvfølgelig være tale om samme vin med to forskellige typer propper, men det tvivler vi på, idet vi har smagt flere eksemplarer af begge vine.
I februar (hvor vi smagte en vin med korkprop) beskrev vin vinen som havende god, lille og ren frugt både i næse og mund. Ligetil og letfordøjelig, harmonisk og venlig. Pæn friskhed og endda et lille strejf af den type garvesyre, der er karakteristisk for Sangiovese-druen (som vi må formode er hovedbestanddel) og en tilpas alkoholprocent. Vinen passer fortrinligt til en enkel pastaret, og den dukkede sig ikke udsat for hvidløg og lidt chili.
Vinen med plastproppen er dog klart mere skrabet, slæber sig vel lige akkurat op på tre stjerner og er ikke så fornøjelig at vi kan anbefale den.
Vi lader de fire stjerner stå som udtryk for vores oplevelse af vinen med korkproppen.
Da det åbenbart er lidt af et lotterispil at købe vinen, er vi, når det skal dreje sig om en enkel og god toscansk dagligvin, gået over til samme producents Chianti, der er anmeldt her.