Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Vi har nu smagt 13 eksemplarer af denne vin, og når vi vælger at genvurdere den, så skyldes det, at der har vist sig markante variationer fra flaske til flaske, ikke noget systematisk der fx kan tilskrives udvikling i flasken. Det har været sådan, at de bedste flasker har været tæt på at være ideelle daglig-Chianti'er i en bedre kvalitet, nogle har været halvkedelige, andre igen helkedelige grundet "halvprop" (læs mere om dette hjemmestrikkede begreb her). I flere tilfælde med kedelige flasker har vi åbnet dubletter, der ikke fejlede noget. Hyppigheden af negativt varierende vine har været alt, alt for stor.
I virkeligheden giver det ikke den store mening at tildele stjerner her, idet niveauet har svinget mellem to og fire stjerner, så de tre stjerner skal ses som et - i virkeligheden ret intetsigende - kompromis.
Også en anden af Renzo Masi's vine (Poggerissi 2003) har udvist bemærkelsesværdigt store variationer; det var det rene lotterispil at købe den, så vi spørger selvfølgelig os selv om Renzo Masi har et eller andet problem i sin produktion. I hvert fald køber vi ikke flere af hans vine de første par år.
Nedenfor er den oprindelige anmeldelse fra den først smagte flaske fra marts 2005. Vinen fik fire stjerner:
"Rigtig dejlig Chianti, enkel stil med tilpas smagsfylde. God friskhed og samtidig ganske blød. Meget velegnet til ledsagelse af god italiensk hverdagsmad.
Chianti kan være mange ting. Der findes de mere letbenede typer, som supermarkederne tager sig af at udbyde (ikke at de ikke udbyder andet) og så er der Chianti'erne fra de store anerkendte huse, typisk Chianti Classiico, som er den type, de mere entusiastiske importører og forhandlere tager sig. Chianti'en her vin befinder sig midt imellem, en bedre dagligvin, og druerne kommer overvejende fra Chianti Rufina området.
Som så mange gange før i forbindelse med toscansk vin på dette niveau, synes vi at prisen er i overkanten, idet der blot er tale om en enkel om end vellavet hverdagsvin."