2,5 stjerner2 stjerner Helle3 stjerner PrebenRødvin

Pian del Conte, Toscana, Sorbaiano, 2000, 13% (Toscana, Italien)

98,00 hos Det lille Enoteca (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vin forandrer sig som bekendt over tid, og denne Pian del Conte er tydeligt ældet i forhold til da vi sidst smagte den i januar. Det er for meget at sige, at den er udtørrende, men smagstypen går i den retning.

Fadet bidrager nu med smage af blyantspids og cigarkasse, ikke ulig smage man kan finde i aldrende Haut-Médoc-vine. Det er en personlig sag om man kan lide dette eller ej. Helle siger nej tak. Jeg foretrak også klart den yngre smag i vinen, men oplever at den efter lidt luftning og især sammen med mad stadig har noget godt at byde på. Men de dufte og smage, som fik os til at kåre den til vores bedste rødvinsoplevelse sidste år, er forduftet.

Tilføjelse april 2006: Se her for vores oplevelse med den sidste flaske.

November 2003
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.