Pian del Conte, IGT Toscana, Fattoria Sorbaiano, 2000 (It)

Vi drak vinen april 2006, dvs 6 1/2 år gammel.

Dette er så afslutningen på den føljeton, der begyndte med at vi i oktober 2002 tildelte vinen 5 stjerner, og den blev også Årets rødvin 2002.

I november 2003 havde den fuldstændigt forandret sig, forekom tydeligt ældet og noget udtørrende hvilket fremgår af den ændrede anmeldelse (der kan ses her).

I juni 04 var den igen totalt forandret, nu med sødlig fin frugt og egepræg, ikke udtørrende. Vores allerførste indtryk af, at vinen havde fin balance, viste sig at holde stik, for det havde den stadig.

Endelig her april 2006, hvor vi drak den sidste flaske, var den superflot! Ældet men på en flot måde, ædel, rank og stilfærdig med flot balance, stadig fuld af liv på alle aspekter. Så de fem stjerner vi gav den til en start, viste sig at være berettigede.

Vinen må om nogen siges at have været et skoleeksempel på den type cykliske udvikling som nogle store, klassiske vine gennemgår, og hvor vi derfor kom forbi et rigtigt kedelige stadium (udtrykt i sidste version af anmeldelsen), men hvor vinen kom smukt forvandlet ud på den anden side.

Et bemærkelsesværdigt og meget spændende bekendtskab - og en fremragende vin.

Tilbage

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.