4 stjerner3 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Percarlo, Sangiovese di Toscana, San Giusto a Rentennano, 2014, 15% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
459,00 hos Uhrskov Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fem stjerner fra Preben, tre fra Helle for denne 100% Sangiovese-vin, som er fadlagret i 22 måneder.

Vinen er maskulin og tannisk, stor og majestætisk. Preben finder den flot og vidunderlig fra start til slut; undervejs bliver den blødere, og der er en lille afvæbnende sødme og cremethed i den grundlæggende tørre stil og strenge stil.

Helle kommer op på tre stjerner, når der kommer en bøf til, hvor tanninerne går til angreb på den i stedet for munden. Men uden mad lammer tanninerne hendes mund, så hun ikke i nævneværdig grad kan smage forbi og udover tanninangrebet. Der er m.a.o. tale om, hvad man kunne kalde en herrevin, hvilket allerede tobaksnoterne i duften antyder.

Vurderingen af kvalitet-pris-forhold er Prebens alene.

Læs vores artikel fra et besøg hos San Giusto a Rentennano.

Se billeder fra San Giusto a Rentennano.

Glas: Zalto bordeaux.

Februar 2019
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.