4 stjernerRødvin

Nubiola, Barbaresco, Pelissero, 2004, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
229,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny) (vejledende pris - ind imellem på tilbud til fx 159,95)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

(Smagt og anmeldt af Preben alene.)

Flot og ganske påtrængende Barbaresco med stor harmoni.

Vinen forandrede sig en del frem og tilbage i løbet af den tid, jeg drak den, så selv om den sagtens kan nydes nu, vil den givetvis i højere grad "finde sig selv" efter yderligere nogen lagring.

Pragtfuld og forførende duft. Efter det indledende tannin-angreb fremstår vinen som meget balanceret. Den er tæt og stofrig.

Både duft og smag bliver flottere efter luftning. Vinen er mere påtrængende end elegant, og - i hvert fald aktuelt - mere opulent og yppig, end 2001'eren (anmeldelse kan læses her). Smagen er meget helhedsorienteret og ikke så kompleks. Jeg vil dog gætte på, at vinen vil udvikle en hel del flere nuancer, måske også mere elegance, men grundet mine mangelfulde erfaringer (jeg begyndte først at nyde Nebbiolo-vin for lidt over et år siden) med, hvordan Nebbiolo-vine udvikler sig over tid, bliver det et forsigtigt gæt. Hvad der næppe kan være tvivl om er, at vinen indeholder rigeligt med substans og balance til at den vil udvikle sig, og at den kan holde i rigtig mange år.

August 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.