Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Efter et besøg hos producenten sidste sommer, forærede de os den her smagte vin som kompensation for at de ikke havde tid til en rundvisning på ejendommen - efter at de havde trukket proppen af fem flasker Barbera til en pris pr. flaske op til 38 € (268 kr.) Se billedet af de endnu uåbnede flasker her.
Nærværende vin er en demonstration af Barbera's basis-kvaliteter: enkel frugt, stor friskhed og "ingen" garvesyre. Duft og smag med toner af friske solbær og stikkelsbær.
Vinen har god fylde, er slank og frisk, og de 5-6 måneder på store fade mærkes stort set ikke, bidrager højst med en smule blødhed.
Atter en gang erfarer vi, at Barbera med minimalt fadpræg ikke lige er vores glas vin. Men den objektive kvalitet fejler ikke noget.
Prisen er efter vores begreber helt ude i hampen. Helles blindvurdering sagde 60 kr., min prisvurdering hed 65-70 kr. Hos producenten koster vinen en detail 11,50 € (86 kr.)
Også de to andre vine, som vi har anmeldt fra Braida har fået en mønt for prisen. De er alt, alt for dyre.
Bemærk: Vi kender ikke producentens aftapningspolitik og kan derfor ikke garantere, at den vin, der sælges i Danmark er præcis som den smagte, men vi vil tro, at det højst kan være marginaler der skiller.
Et andet forbehold for anmeldelsen: Proppen lugtede urent uden at der var tale om den umiskendelig lugt, som når vinen har prop, og vinen forekom vel tør. Vi kan ikke udelukke, at vinen led af det vi i mangel af bedre udtryk har kaldt "halvprop" - læs om begrebet her.