4 stjernerRødvin

Moccagatta, Barbaresco Riserva, Produttori del Barbaresco, 1999, 13,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
300,00 (250,00 v. 12 fl.) hos Philipson Wine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fuld-klassisk og dejlig enkeltmarks Barbaresco fra et af Italiensk mest ansete kooperativer.

Duften domineres af sveskeblomme og læderværksted.

I munden er vinen transparent og slank med bl.a. blommer, roser, violer, lidt tjære og et letbittert touch af kirsebærsten i finalen. Efter en halv times luftning er vinen fuldtonende åben. Tannin og syre sidder hvor de skal.

Smager som Barbaresco helt efter bogen, og så savner jeg et eller andet, som jeg har svært ved at definere. Et minimalt moment af overraskelse måske?

Jeg er begyndt at vænne mig til at Barbaresco (og Barolo) af en eller anden mærkelig grund er højere prissat end så mange andre gode vine, når man sammenligner på samme kvalitets-niveau. 300 kr. forekommer mig isoleret set at være en absurd pris for den oplevelse jeg fik, og havde jeg vurderet kvalitet-pris-forhold alene ud fra den betragtningen, så var det blevet til minus 2. Hvis jeg imidlertid som en del af vurderingen medtager mit kendskab til, hvad det almindelige prisniveau er for denne type vin, ender vi på minus 1.

Bemærk: Jeg kender ikke producentens aftapningspolitik, og da den smagte vin ikke er købt i Danmark, kan jeg ikke garantere at det er samme aftapning, og dermed heller ikke, at den her i landet forhandlede vin er helt identisk med den smagte.

Forudsætninger for anmeldelser af Nebbiolo vine: Læs her.

Marts 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.