3 stjernerRødvin

Langhe Nebbiolo, Pelissero, 2005, 13,5% (Piemonte, Italien) L1/08-2006

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
129,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny) (vejledende pris)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Lidt kedelig vin i den stramme, tørre genre. "Objektivt" set ok kvalitet.

Jeg (Preben, der anmelder Nebbiolo-vine alene) har smagt vinen i årgangene 2003, 2004 og nu 2005, og i min mund skilte 2004 (se anmeldelse af den her) sig ultraklart ud i positiv forstand.

Nærværende 2005 har en god, ren Nebbiolo-duft, lidt tilbageholdt og ikke så nuanceret med indslag af "skomagerværksted".

I munden er vinen det meste af tiden ganske tannisk, stram, tør og ind imellem også noget besk.

Vinen er naturligvis endnu ikke så gammel, men jeg fornemmer ikke noget der er værd at vente på, og jeg venter derfor til årgang 2006 dukker op hos forhandleren.

Marts 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.