2 stjernerRødvin

Il Volano, Rosso di Toscana, Il Molino di Grace, 2003, 12,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
59,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Teknisk overordentlig vellavet vin med masser af frugt. Vinen er fremstillet af 70% Sangiovese, 20% Merlot og 10% Syrah.

Duft og smag er meget frugtig, søde dessertkirsebær og hindbær, ganske parfumeret. God smagsfylde, fin friskhed og også en lille bund af garvesyre.

Efter at have smagt to årgange af denne vin, må vi nok erkende, at vi ikke kommer vi ikke til at holde af den. Den sødligt parfumerede frugt er slet ikke os. Og ligesom vi oplevede det med årgang 2002, så forekommer det os indlysende at Il Molino di Grace her prøver at lave en meget bredt appellerende kommerciel vin (hviket der ikke i sig selv er noget galt med). Den skiller sig i sin sjæl markant ud i forhold til ejendommens andre vine, som alle på deres niveauer er karakteristiske for hvad man forvente sig af vin fra dette område.

Vi oplever dog, at 2003 er af bedre kvalitet og har flere konturer end 2002.

Den ansete italienske vinguide Vini d'Italia (Gambero Rosso) har givet vinen en Oscar for favorabelt forhold mellem kvalitet og pris.

Februar 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.