3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

I Sodi di S. Niccolò, Toscana, Castellare di Castellina, 2001, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
489,00 hos Rahbek Vin (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor skuffelse på baggrund af at vi havde vinen som den suverænt bedste til Gambero Rosso Road Show smagningen i januar (læs mere om smagningen her). Tre stjerner fra Helle, fire fra mig.

Vinen, der er fremstillet af 85% Sangiovese, 15% Malvasia Nera, fremstår slank og tør i den milde, elegante genre. Feminin stil. Syren er blød, tanninerne er ædle og forfinede.

Vinen giver ikke så meget fra sig, fremstår lidt livløs og blodfattig.

Som nævnt er det meget overraskende, dels på baggrund af vores oplevelse af vinen for et par måneder siden ved nævnte smagning, dels på baggrund af prisen.
Det er naturligvis både tænkeligt og sandsynligt, at vinen er bedre end det vi oplevede i denne omgang. Men vores anmeldelser baserer sig nu en gang på det vi oplever den dag flasken smages, ikke på teoretiske overvejelser, luftige gætterier eller forudindtagethed.

Øv!

Bemærk: Vi har fået et erstatningseksemplar fra forhandleren, idet også de formoder, at den smagte flaske ikke var repræsentativ for hvad vinen kan yde. Anmeldelsen af dette eksemplar kan ses her.

Marts 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.