Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
5 stjernerRødvin

Fontissimo, Alta valle della Greve, Le Fonti, 2000, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
385,00 hos Pran Vinimport

Meget flot supertoscaner lavet af 65% Sangiovese, 35% Cabernet Sauvignon lagret 18 måneder på nye franske barriques. Produceret i det centrale Chianti Classico.

Vinen er overordentlig velduftende og -smagende, og Sangiovese og Cabernet spiller perfekt sammen. Cabernet giver et tilskud af fylde og en smag af et mere internationalt snit, uden at vinen mister sin klare italienske identitet.

Vinen er meget fint struktureret, flot balance. Den fremstår blød, venlig og ganske elegant uden at mangle den seriøse bund af moden fløjls-garvesyre. De moderate 13% alkohol er med til at give vinen sin elegante og ikke for voldsomme fremtoning.

Trods den ganske lange lagring på nye barriques tipper vinen ikke i retning af for kraftig fadsmag, der tværtimod er fint afstemt og integreret.

Udover at kunne begejstre Toscana-fans som os, forestiller vi os også, at denne vin kunne være en fin introduktion for dem, der ønsker en demonstration af de bestræbelser der gøres i området for at lave international klassevin.

Se billede af ejendommens ejer, Vicky Schmitt-Vitali her (fra Viniditalia 2006).

Juni 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.