Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3 stjernerBoblende vin

Dosage 15, Lambrusco Grasparossa di Castelvetro, La Battagliola, 2016, 12% (Emilia Romagna, Italien) L17048

Kvalitet-pris: OK
99,00 hos Carlo Merolli

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Bemærk: Vores flaskesymbol viser boblende vin, og det er den, men den er rød.

På flaskens bagetiket står (oversat fra italiensk): "Grasparossa er ikke kun en livlig og krillende vin men en måde at leve på i munterhed, selskab og venskab." Det er i overensstemmelse med den beskrivelse Lambruscos danske ambassadør, Carlo Merolli giver i vores interview med ham: I Lambrusco-land er folk festligt anlagt og har store borde.

Fra vores side var flasken en art eksperiment: Kan denne for os noget aparte vintype finde anvendelse ved vores middagsbord?

Duften er lidt saftevandsagtig, smagen mere vinøs, nok nærmest ikke-søde og bitre kirsebær. Trods dosagen på - må vi formode - 15 g pr. liter fremstår vinen som udpræget tør. Den indeholder også rødvinens tanniner, hvilket sammen med boblerne giver en uvant mundfornemmelse.

Vi finder den svær at parre med vores vanlige aftensmad, eller måske er det mere korrekt at sige: Vi foretrækker andre vintyper i den sammenhæng. Eller: Vores livsstil er nok ikke helt som Lambrusco-folkets. Vores fantasi om et passende madmatch er en tallerken charcuterie. Vores bud på en passende serveringstemperatur er ca. 12°; køleskabskold servering dæmper en del smagsnuancer.

Glas: Zalto universal.

Juli 2017
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.