3 stjernerRødvin

Colleoni, Rosso di Montalcino, Santa Maria, 2005, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
149,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Hver gang vi åbner en flaske Rosso di Montalcino, er det altid spændende om den er i den lette ende, en enkelt og frugtig sag, eller om vi er oppe og flirte med de store formater. Denne vin er midt imellem: en god og mild Rosso.

Duften er ganske stor og åben, mere end blot enkel frugt.

I munden er vinen slank og uden større struktur, frugtig med fin syre, overvejende lyse røde bær, med et diskret strejf vanilje.

Blød og uden skarpe kanter. Først til allersidst dukker der tegn på blid garvesyre frem.

Vinen har i vores munde mestendels en lidt glat og vel sødlig fremtoning. På baggrund af to smagte årgange af vinen, hvor den ene godt nok var den varme årgang 2003 (anmeldt her), spørger vi os selv, om husets stil er til den glatte og vel søde side.

Vinen er fremstillet af økologisk dyrkede druer.

November 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.