3 stjernerRødvin

Ciabatta, Morellino di Scansano Riserva, Erik Banti, 2004, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
125,00 hos Carlo Merolli

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Hver gang vi snuser til en nyåbnet vins prop, afgør vi, inden vi smager på vinen, hvor stor vi anser risikoen for det, vi i mangel af bedre udtryk kalder halvprop (læs om begrebet her), er. Med nærværende vin vurderede vi, at der var middel risiko for halvprop. Så vi kan ikke udelukke, at vinen er bedre end det vi smagte.

I forhold til de Ciabatta'er, som tidligere har begejstret os (fra første halvdel af 1990'erne), så leverer vinen ikke nogen flot drue-fad-syntese, faktisk anes fadpræget slet ikke, men den tørre og lidt lukkede "frugt" er i front. Den indlysende og åbne velsmag, som vi har forbundet vinen med, var heller ikke rigtig til stede. Pæn friskhed og indpakkede tanniner.

Vinen bliver lidt bedre med luftning, ender med at være OK men vedbliver at være temmelig uspændende.

Sidste årgang af Ciabatta, som vi har smagt før denne, var 1999, som vi smagte flere flasker af, og som - trods den gode årgang - skuffede også. Så måske Ciabatta ikke er hvad den har været?

Maj 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.