5 stjernerRødvin

Chianti Classico, San Giusto a Rentennano, 2011, 14,5% (Toscana, Italien) L. 51/13

Kvalitet-pris: OK
120,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Virkelig dejlig Chianti, der langsomt og stilfærdigt sniger sig ind på en. Fremstillet af 95% Sangiovese, 5% Canaiolo, fadlagret et år, ikke filtreret.

Vinen lægger ud med et lidt reserveret og alvorligt udtryk. Forekommer indledningsvis også ganske kraftfuld, om end tanninerne er blide. Men efterhånden som vinen får luft, åbner den op med en blid og ultraharmonisk velsmag. Diskret men meget overbevisende.

Vi frygtede lidt, at vinen - som vi har oplevet det med tidligere årgange - kunne være kedelig eller lukket i dens relative ungdom. Men det er ikke tilfældet her. Tværtimod byder vinen - i hvert helt aktuelt - på en helt umiddelbar drikbarhed, som tiltaler os meget.

Glas: Zalto universal.

Læs om og se billeder fra San Giusto a Rentennano her

Juni 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.