Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
165,00 hos Enoteca

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Denne anmeldelse er ganske chokerende for os selv, idet vi havde store forventninger til vinen fra en af Chianti Classico's absolutte topproducenter. Vi ved at deres topvin Percarlo kan opføre sig uforudsigeligt og i perioder være meget lukket, men sker det samme med deres Chianti Classico? Og er det, hvad vi her har været udsat for? Under alle omstændigheder er vinen aktuelt kedelig og slet ikke sin pris værd.

Vi troede faktisk at vinen havde fejl og åbnede på den baggrund en flaske mere. Den var marginalt anderledes men ikke bedre.

Vi smagte vinen over adskillige dage, for at se om den ville udvikle sig positivt og komme ud af sin lukkethed. Første dag var vinen duftsvag; der var en anelse bær. I munden forekom vinen skæv, uharmonisk, lukket og utilnærmelig; den gav meget lidt fra sig.

Dag to var vinen stadig tør, ugivende og kedelig. Smagstypen hen ad tranebær.

Dag tre: Stadig tranebærsmag, større harmoni, men stadig med meget mærkbare, mørke og dybe tanniner - malplaceret og for voldsomt for denne type vin.

Syvende dag forekom vinen mest harmonisk, faktisk ganske flot, og med ganske stor struktur. Helle, der er mere følsom overfor oxiderede lugte og smage end jeg, oplevede dog her at den lugtede af "åben flaske", som hun kalder det.

Dag 10 var både duft og smag tydeligt oxiderede, og vinen indbød ikke til at blive drukket. Stadig mærkbar tannin, der dog var bedre integreret, og vinen var blødere.

Sammenfattende må vi sige, at noget kan tyde på, at vinen er "bygget" med så voldsom struktur, at den muligvis vil kunne udvikle sig og åbne ved yderligere lagring, og at den dermed opfører sig som en større vin. Hvilket vi mener er misforstået for en almindelig ikke-riserva Chianti Classico, som efter vores begreber bør være mere umiddelbar i udtrykket og langt mere tilgængelig og drikbar, uden at der - som her - nærmest går nørderi i at forholde sig til vinen. Det, at to flasker endnu ikke er drukket 10 dage efter åbning, taler sit eget tydelige sprog om vinens aktuelt manglende attraktivitet.

Vi købte for et halvt år siden den nye årgang af vinen hos producenten til 12,50 € (94 kr.). Vi formoder, at den høje prissætning her i landet skyldes en afsmittende effekt fra den høje prestige, som producentens topvin har.

Du kan læse om vores besøg hos San Giusto a Rentennano i juli 2012 her.

Januar 2013
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.