5 stjernerRødvin

Chianti Classico Riserva, Il Campitello, Monteraponi, 2010, 14% (Toscana, Italien) L.N.01.13

Kvalitet-pris: OK
299,00 hos Niche Vine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Elegant og meget helstøbt vin fremstillet af 90% Sangiovese, 7% Canaiolo og 3% Colorino. Gæret med naturgær og lagret 26 måneder i store fade af fransk og slavonsk eg. Ikke klaret eller filtreret.

Indledningsvis ganske frugtig duft med bl.a. tranebær. Duftens vinøsitet øges med luftning. I munden er vinen fin, elegant og middel-transparent, velsmagende med god friskhed og mild struktur grundet de fine tanniner.

Ikke en vin der imponerer ved sin højrøstethed men derimod med sit selvfølgelige og stilfærdige udtryk af høj klasse.

Nærværende årgang er efter vores mening en hel del bedre end 2009'eren.

Monteraponi har hos os efterhånden fået en plads blandt de allerhøjest placerede Chianti Classico favoritter.

Marts 2015
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.