4 stjernerRødvin

Chianti Classico Riserva, Baron' Ugo, Monteraponi, 2009, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
625,00 hos Niche Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget personlig og karakterfuld vin - og meget atypisk Chianti.

Farven er lys teglsten, tranparent, nærmest som en Nebbiolo med nogen alder. Duft af lyse bær og noget ubestemmeligt og lidt vildt. Smag med tranebær og ribs med en dybdeskabende bitterhed i finalen. God og blød syre parret med nogen sødme. Tanninerne mærkes ikke, hvilket er med til at få vinen til strukturelt set at fremstå som en Bourgogne.

Vinen er efter vores smag ikke på niveau med vinen i årgang 2007, som var fantastisk. 2009 smager mindre ædelt, lidt mere vildt, og er basalt mindre velsmagende end 2007. Med luftning og sammen med mad bedres performance markant.

Glas: Zalto bordeaux.

Maj 2015
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.