3 stjernerRødvin

Chianti Classico, Poggiopiano, 2006, 13,5% (Toscana, Italien) L 212202

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
108,00 hos Vitis Vinifera

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi beskriver i vores to dage gamle beretning om 2009 Chianti Classico fra Poggiopiano som en stabil favorit. Og det har den været, idet vi har haft mange virkelig gode oplevelser med årgangene 2004, 2005 og en enkelt flaske 2007. Og så kommer denne 2006'er, som er langt under vanligt niveau. Vi er i den lave ende af de tre stjerner, hvor vinen i andre årgange typisk har ligget i den høje ende af de fire stjerner.

Vinen har en god duft af krydrede kirsebær og diskret fad. I munden er vinen dog meget tør, noget syrlig og ganske ugivende, forekommer grov og uden charme.

Sammen med mad er den ikke så tosset, og det er det, der bringer den op på de tre stjerner. Her forekommer den at vise nogen god, tør Chianti stil, om end ganske alvorlig.

Flere flasker er smagt jævnligt i første halvår af 2010 med samme resultat.

Januar 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.