2 stjernerRødvin

Chianti Classico, Il Molino di Grace, 2002, 12,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
99,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Producenten Il Molino di Grace var sidste års store nye "åbenbaring" for os (læs her om årets vine 2005). Og vores oplevelse af samme vin i sidste årgang var til fem stjerner. Den vanskelige årgang 2002 skuffer.

Vinen lægger ud med en ret speciel og lidet køn lugt af jordbær, kål og gummi (eller som Helle siger: vådt regntøj). Smagen har de samme toner men er væsentligt kønnere: frisk bærfrugt, jordbær og stikkelsbær med lidt lakrids og gummi. Ganske pudsig smagssammensætning. Overordentlig friskt syreindslag, garvesyren ligger diskret i baggrunden; alt i alt lidt saftet struktur. Frugten udviser let sødlige toner.

På sin vis upåklageligt håndværk, men vi bryder os ikke rigtig om vinen.

Vi ser frem til årgang 2003.

Marts 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.