Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Der sker virkelig meget i Chianti-området i disse år. - For meget??
Fontodi har lavet noget af det allerbedste vin vi overhovedet har smagt. Fontodi har længe haft et tårnhøjt renommé som tilhørende den absolutte elite i Chianti Classico. Og deres vinmager - en af Toscanas allerstørste: Franco Bernabei - står bag nogle af de bedste smage vi har oplevet.
Efter at have smagt denne vin kan vi få en ubehagelig mistanke: Fontodi vil være moderne! - Når det klassiske - tidløse - indtil videre har været i centrum, er det foruroligende, hvis vores mistanke holder stik.
Vinen er blød, venlig, tilgængelig i ung alder, ingen antydning af Sangiovese-druens sammensnerpende garvesyre. Den har endda en sødme, som kan skyldes en for Chianti usædvanligt høj alkoholprocent, og friskheden er ikke markant. Jeg siger: oversøiske tendenser (hvilket er absolut negativt ment): vinen glider alt for let ned, giver for lidt modstand, vokser ikke sammen med mad, som ellers er det gode italienske kendetegn. Den er desuden atypisk ved at have nogle kål-stald-aromaer, som ikke kan siges at være almindelige i Chianti. Og den type aromaer i en ung vin....?
Nå, det var så uroen. Positivt kan siges, at vinen er god, behagelig, vellavet, har masser af smag og er absolut personlig. God og for dyr (om vinen er på tilbud til den er udsolgt, ved vi ikke). Vi køber ikke mere.
I samme klasse og prisleje er der helt andre boller på suppen hos en anden af vores favorit-Chianti'er, den fra Fonterutoli. Se vurdering her.