Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Château Simone, Palette, 2000, 12,5% (Provence, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
259,00 hos Theis Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Château Simone leverede i 2005 vores bedste og mest interessante franske rødvinsoplevelse (læs mere her). Det var årgang 1996 vi smagte.

Nærværende årgang 2000 er også en rigtig dejlig vin, om end den slet ikke har udviklet den kompleksitet og mangefacetterethed som 1996'eren havde for et halvt år siden.

Vinens udvikling fra vi åbnede den til sidste dråbe var væk viste også klart, at vinen vil blive bedre. Den var faktisk lidt kedelig til at begynde med, åbnede derefter op med røde bær og et animalsk indslag, lidt ligesom dyrepels. Til sidst dukkede også den venlige garvesyre frem af sit skjul. Alt i alt enkel og meget harmonisk velsmag, en lidt stilfærdig og afdæmpet stil og med sine 12,5% alkohol bestemt ingen bulderbasse; elegant frugt og diskret friskhed.

Vi nød virkelig vinen, som har et eller andet "selvfølgeligt" og indlysende over sig: en vin der hviler i sig selv og som forekommer ikke at kunne være på nogen som helst anden måde.

Den er fremstillet af 45% Grenache, 30% Mourvèdre, 5% Cinsault, 20% andre druesorter især: Syrah, Castets, Manosquins, Carignans, Muscat.

Vi vurderede vinen til 160-170 kr. Men vi er alligevel villige til at betale prisen for at opleve den igen.

Januar 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.