Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Vinen er mørk og tæt at se til. Duft og smag er den moderne kombination af ædel bærsmag og markant fadpræg med mokkatoner, koncentreret og tæt. Meget lækker og velsmagende og med meget af det som man kan forvente af en stor, moderne toscansk vin.
Tannin-idholdet er ganske stort (det kan endda ses som aflejringer på flasken) og svinger mellem at udtrykke sig ganske voldsomt til at være nogenlunde velintegreret.
Vinen forekommer os mindre helstøbt og harmonisk end vi er vant til fra ønologen Carlo Ferrini's hånd (sådan oplevede vi også Casalferro 2000): På den ene side er vinen smagsmæssigt i en lidt "behagesyg" og publikumsleflende stil, på den anden side stikker garvesyren ofte så markant frem, at det næppe vil behage flertallet. Det stritter lidt i hver sin retning.
Ferrini's vine har det ind imellem med at lukke i en længere periode og være meget forandrede, når de igen åbner. Vinen her "lugter" ikke af umiddelbart forestående lukning - men vi må indrømme, at Ferrini's vine har overrasket os før, så vi vil afholde os fra at udtrykke bastante spådomme.
Vinen er fremstillet af 75% Sangiovese og 25% Merlot lagret i 18 måneder på franske barriques. Merlot'en og præget fra den kan vi ikke dechifrere; vinen smager først og fremmest blot stort toscansk.
Hvis vi havde endnu en flaske, ville vi nok gemme den et års tid i håb om blødere og mere velintegrerede tanniner - med risiko for at vinen ville lukke.
PS. Den smagte vin er fra SuperBest. Vi ved ikke, om vinen fra drinkit.dk er af samme aftapning.
Se billede af Barone Ricasoli's vineri her