4 stjernerRødvin

Casalferro, Toscana, Barone Ricasoli, 2000, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
199,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine) (vejledende pris: 299,75, nærmeste forhandler oplyses på 44 53 10 82, Copenhagen Wine Trade)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Flot vin som sædvanligt, når Barone Ricasoli er leverandør. Hovedsageligt fremstillet af Sangiovese, barrique-lagret i 18 måneder.

Stor smag af mørke bær, også en anelse blomme; mokka og en smule vanilje fra fadlagringen.

Vinen er både for Barone Ricasoli og ønologen Carlo Ferrini lidt atypisk med sin temmelig markerede garvesyre af den lidt rå slags, og den er endnu ikke så velintegreret i vinen. Det er tænkeligt, at det vil komme, når garvesyren blødgøres ved yderligere nogen lagring. Om balancen er tilstrækkelig god til en harmonisk udvikling vil tiden vise. Vi gemmer vores anden flaske mindst 1 1/2 år. Hvis balancen er i orden, hvilket vi ikke kan vurdere med sikkerhed, vil vinen kunne udvikle sig i mange år.

Se billede af Barone Ricasoli's vineri her

August 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.