4 stjernerRødvin

Campo Ceni, Toscana, Barone Ricasoli, 2003, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
103,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Som det første må vi lige sige, at denne vin ikke er helt drikkeklar endnu (eller også skal den luftes grundigt).

Typisk Ricasoli vin med lækker og moderne Sangiovese-frugt, kirsebærsmagende og med tydeligt fadpræg i den moderne mokka/fløde-smagende genre.

Vinen giver strukturmæssigt aasociationer til den dyrere Casalferro (se anmeldelse af årgang 2000 her): den mindre end to år gamle vin har tanniner, der endnu bider noget.

Den flaske vi drak forandrede sig meget fra åbning til sidste dråbe: flot og ungdommelig fra start, tørrede og trak sig tilbage midtvejs, fandt sig selv til sidst med åben blødhed og harmoni - trænger dog under alle omstændigheder til at tiden polerer den lidt. Et halvt til et år vil formodentligt gøre forskellen.

Se billede af Barone Ricasoli's vineri her

Maj 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.