2 stjernerRødvin

Campo Antico, Chianti, Piccini, 2003, 12% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
33,95 i Fakta (omdøbt til 365discount)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi anmeldte for en uge siden årgang 2002 af samme vin. (Anmeldelsen kan ses her.) Nøgleordene var: OK lille pizza-pasta vin, der kan bruges indtil vi finder noget bedre.

I en anden Fakta filial var det denne årgang 2003, der var på hylden, så årgangen er ved at skifte.

Nu er årgang ikke noget man i sig selv behøver at tillægge større betydning for denne klasse vin, udover at den tjener som "datomærkning". Men i dette tilfælde er der en forskel: proppen, hvis kvalitet Piccini har sparet på i forhold til 2002. Det kan være med til at gøre forskellen, idet vi har erfaret at dårligere propkvalitet hyppigere har det med at fjerne frugt og liv fra vin end bedre propper.

Om den smagte vin har været negativt præget af proppen, eller om den blot er kedelig, kan vi ikke afgøre, før vi får smagt den næste (vi bemærkede ikke årgangen og købte derfor to flasker på baggrund af smagningen af 2002). Men kedelig er den.

Der er antydninger af let støvet frugt, der dog er vigende. Ingen fornøjelse. Og selv om vi til denne type vin og brug ikke stiller de store krav (som det fremgår af 2002-anmeldelsen), så var den smagte vin ikke acceptabel.

Tilføjelse efter flaske nr. to en uge senere: Denne vin havde det lidt bedre. Men ikke noget der får den over de tildelte to stjerner. Stadig småstøvet og ikke så frisk frugt.
Alene grundet proppens dårlige kvalitet og den (givetsvis) deraf følgende mærkbare flaskevariation, anbefaler vi ikke vinen. Når den selv med en relativ heldig prop stadig ikke er sjov, siger vi adieu.

Oktober 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.