Whiskyen, som udgør 80% af Springbanks produktion, er mildt røget, så mildt at røgen nogle gange slet ikke hverken lugtes eller smages (dagen efter konsumption kan røgen dog altid lugtes i det tomme glas). Den er destilleret 2 1/2 gange.
Det er langt mere nærliggende at sammenligne med samme producents ikke-røgede whisky Hazelburn 10 years end med deres kraftigt røgede whisky, Longrow. Nærværende whisky's farve er noget mørkere, den er en smule federe og mere olieret end Hazelburn, og den har en krydring, som bl.a. stammer fra at 40% af den er lagret på sherryfade.
Den smager fantastisk godt og udpræget "Springbangsk". Og det er uanset om røgen træder diskret frem eller er skjult. Den er fremragende og helt sin egen.
Den er blevet en del dyrere indenfor det sidste halve års tid, men jeg (Preben der er alene om at nyde spiritus) synes stadig den kan bære sin pris, de steder hvor den sælges billigst.
Bemærk: der kan være forskelle på forskellige aftapninger.
Læs om Prebens besøg på Springbank Distillery