4 stjernerRødvin

Brunello di Montalcino, Le Gode, 2001, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
249,00 (220,00 v. 12 fl.) hos Viniropa (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Flot vin!

De klassiske Sangiovese-dyder præsenteres generøst: Vinen er - trods sin for en Brunello relativt unge alder - helt åben og let at værdsætte.

Vinen bærer overvejende præg af den klassiske stil, der kommer af at vinen er lagret på store fade. Stor struktur med mærkbar og solid garvesyre. Fin friskhed og også en lækker og diskret sødme.

Vinen er ikke specielt kompleks men derimod enkelt og indbydende lækker med stor smagsfylde. Af en Brunello at være er den umiddelbar og fornøjelig at gå til.

Den har dog så meget af det hele, og balancen forekommer tilmed at være i orden, hvilket gør, at vi tror den vil kunne holde i adskillige år. Så alt afhængigt af om man holder af det ungdommelige udtryk med markerede tanniner, eller man foretrækker et mere modent og blødt udtryk, så kan man både drikke vinen nu eller gemme den.

Vinen er et stort fremskridt - grundlæggende en helt anden type oplevelse - i forhold til samme vin i årgang 2000 (se anmeldelse her).

Juni 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.