3 stjernerRødvin

Brunello di Montalcino, Le Gode, 2000, 14,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
235,00 (215,00 v. 12 fl.) hos Viniropa (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Solmoden - ifølge vores smag for solmoden - Brunello, hvor smagen mestendels er henne i den del af spektret, der associeres med mørke blommer.

Vinen er på egne betingelser harmonisk. Kraftigt duftende og med ganske stor smagsfylde, meget modne tanniner, der ofte er dækket af vinens andre komponenter, så vinen har en relativt blød fremtoning.
Udover blommesmage er der smage af søde krydderier, og vinen har i det hele taget en varm og en smule sødlig fremtoning, hvor sødmen ikke fornemmes at stamme fra fad; der er mere tale om den type sødme, der kan optræde i forbindelse med høj alkoholprocent, og her er vi jo oppe på 14,5%. Vi mangler en smule friskhed til at kontrastere det varme, sødmefulde udtryk.

Med luftning samler vinen sig og vokser i mere helstøbt retning, og når der så kommer mad til, er vinen er god oplevelse.

Den forekommer os ikke at have en stor vins træk, hvilket vi synes man godt kan forvente til den pris. Selv om vinen givetvis har sin bedste tid foran sig, tror vi ikke den har potentialet til at udvikle sig til en stor vin. Så vi synes, at den er for dyr.

Februar 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.