3 stjernerRødvin

Brunello di Montalcino, La Palazzetta, 2001, 14,5% (Toscana, Italien)

161,41 (medlemmer), 282,99 (ikke-medlemmer), 147,73 (medlemmer) v. 12 fl., 259,00 (ikke-medlemmer) v. 12 fl. hos NordicWineClub (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi agter på et tidspunkt at skrive om begrebet flaskevariation, altså det at forskellige eksemplarer af samme vin smagt på samme tidspunkt kan smage forskelligt.

Ind imellem kommer vi forbi flasker, hvor vi spørger os selv, om der er tale om flaskevariation, fx hvis en vin performer markant ringere end en tidligere flaske, men det er klart, at hvis vinen ellers er nogenlunde tilfredsstillende, så åbner vi ikke en anden flaske. Det gør vi kun hvis vi har mistanke om decideret fejl.

Netop med denne Brunello spørger vi os selv, om vi har ramt en uheldig flaske. En flaske smagt for et år siden viste nemlig helt andre og bedre takter. Den aktuelt smagte flaske var OK, men "kun" til tre stjerner. Flaskevariation? Eller har vinen udviklet sig ugunstigt?

Vinen har en ganske frugtig og en anelse støvet duft. Smagen er præget af tør frugt, ind imellem decideret tørrende. Fin syre.

Ind imellem kommer der fine, bløde nuancer, og vinen svinger i det hele taget noget frem og tilbage. På sine bedste tidspunkter - i korte øjeblikke hen mod slutningen - har vi den til fire stjerner. Men helhedsindtrykket rækker kun til tre.

Vi vurderede prisen til ca. 140 kr.

Læs her hvorfor der ikke er foretaget vurdering af kvalitet-pris-forhold.

December 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.