4 stjernerRødvin

Brunello di Montalcino, Fanti, 2004, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
288,00 (278,00 v. 12 fl.) hos Solarex Wines (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Venlig og velsmagende vin, der dog ikke er særlig Brunello-karakteristisk.

I duft og smag er bær med sødme, der har et touch af karamel, fremherskende. Enkel, lækker og let at drikke. Pæn, blød syre og tilbagetrukne og relativt blide tanniner giver vinen et poleret præg. God smagsfylde og harmoni.

Vinen vil næppe finde sine største fans blandt inkarnerede Sangiovese-fans, men hvad den måtte miste her, vil den givetvis vinde hos det større publikum, der kan generes af den typiske ru Sangiovese-garvesyre og høje syre.

To smagte - og fra naturens side meget forskellige - årgange af vinen har markante fællestræk, det bløde og lidt søde, som giver indtryk af, at Fanti's Brunelli laves i pleasende, bredt appellerende men ikke så karakteristisk stil.

(Anmeldelse af årgang 2003 kan ses her.)

Januar 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.