Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Det er denne vin, som forbindes med "fødslen" af den relativt nye type barriquelagrede Barbera vin, som vi er meget glade for. Så den skulle da lige smages.
Under vores sommerbesøg i Piemonte i år besøgte jeg producenten, Braida, en dag, mens Helle testede shoppingmulighederne i Asti. Jeg smagte alle deres Barbera vine, herunder Bricco dell'Uccelone 2003. Jeg fandt ikke vinen særlig interessant, men da årgangen var ekstrem (meget varm, vinen havde 15,5% alkohol), har jeg ønsket at smage den i en mere normal årgang. Derfor nærværende 2001.
Vinen har en frisk, åben duft af den store type Barbera, hvor drue og fad danner syntese på flotteste vis.
Smagen er ganske enkel og indlysende, modne kirsebær. Vinen fremstår slank og frisk, og den høje alkoholprocent mærkes overhovedet ikke.
Vinens smag er smukt præget af barriquelagringen, men det tilskud af garvesyre, som fadlagringen også bidrager med, mærkes ikke, og vinen forekommer derfor at have forholdsvis lille struktur.
Vinen er meget dejlig og velsmagende, men på baggrund dels af prisen, dels af vinens legendariske aura, skuffer det at den ikke er klokkerent til fem stjerner. Den berører indimellem grænsen til de fem, men vi ender på fire.
Hvad angår prisen, så hed Helles blindgæt 130 kr., mens jeg, der kendte prisen i forvejen, vurderede dens værdi til 120-150 kr. Så man betaler her tydeligvis for et stykke historie, for et navn. Vi har smagt flere femstjernede Barbera-vine til den halve pris af hvad Bricco'en her koster.
Vores vurdering af prisen (en mønt) sker på baggrund af oplevelsen af vinen i glasset. Det er ikke taget i betragtning, hvad det kan være værd at smage et celebert produkt.