Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3 stjernerRødvin

Barolo, Leon, Cascina Luisin, 2001, 14% (Piemonte, Italien)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

En vin der i høj grad kræver tid og luft for at udfolde sig.

Middelmørk farve. Til at begynde med duft af modne mørke bær, muld og metal.

I den første 1 1/2 time efter åbning fremstår vinen alvorlig, tør og noget ugivende, tannisk, stram og slank. Mørke smage af svesker, bær og jord, forekommer her tung. Der kommer også momenter af tjære til. Maskulin og uden elegance. Tanninerne "opsuges" gradvist, og vinen bider ikke.

Først efter de 1 1/2 time udvikler vinen noget, der i min mund opleves som fornøjeligt, her kommer der "sødme" og finhed til, og smagene behager. Vinen hænger her tydeligvis sammen, begynder at finde sig selv.

Igen efter 3 1/2 time forandrer vinen sig tydeligt, forekommer her "federe" i munden.

Udviklingen over de 4 timer, hvor jeg smagte vinen, tyder i høj grad på, at vinen vil have godt af nogen lagring, men den vil formodentlig fastholde det forholdsvis mørke og alvorlige udtryk.

Ikke lige min stil.

Forudsætninger for anmeldelser af Nebbiolo vine: Læs her.

Marts 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.