3 stjernerRødvin

Barolo, Fontanafredda, 2000, 13,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
149,00 i SuperBrugsen og Kvickly

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Venlig, ren og ganske imødekommende Barolo, der lægger ud med en duft af mørke bær og lidt marcipan.

Frugten opleves først som dejlig, tør og moden, nænsomt kærtegnet af fad. Tanninerne bider ikke, men de er der selvfølgelig. Hovedsmagen er modne blommer, ret enkel.

Trods de modne og venlige træk fremstår vinen ganske alvorlig, og det er der jo i sig selv ikke noget galt i, men jeg mangler i dette tilfælde noget der kan bringe et lille smil frem på mine læber.

Der er ikke, synes jeg, vinoplevelse for 150 kr. Men da vinen er købt på tilbud for 99,95 - som antageligt stadig kaster lidt avance af sig - er det tænkeligt, at normalprisen er kunstigt højt sat for at få "spar 50 kr." til at tage sig lidt flottere ud - det sædvanlige bondefanger-trick.

Forudsætninger for anmeldelser af Nebbiolo vine: Læs her.

September 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.